Om mig

Sara Rodin heter jag och har ett stort intresse för hundar. Till en början var intresset hästar, men efter några år övergick detta till hund i stället och många hundar har kommit i mitt liv. Just nu består det av Perro de aqua Espanolé och Fransk Bulldogg. Har ett stort intresse för Avel och mina hanhundar används i avel och meriteras och testas med det som de behöver. Att föda upp sunda och friska hundar med bra temperament är viktigt för mig. Jag väljer noga ut tiken och säger inte ja till tikar jag inte tycker håller måttet.

Efter mer och mer involvering i avel och hur uppfödare tänker har detta också skapat ett intresse för mig i att kunna ha en egen valp kull någon gång fram över. Så planer för att detta skall kunna bli verklighet jobbar på att lära känna min nya ras Fransk Bulldogg för att se om det är den rasen jag kan tänka mig att ha en valp kull ur och kanske börja föda upp. De är glada, pigga och roliga hundar men med vissa sjukdomar som förstås alla raser vilket gör att eventuellt avelsarbete blir ännu viktigare med focus på hälsa och temperament.  Så hittar jag tiken jag letar efter kommer det bli en kull i framtiden. Men är mycket noga med hälsan och att det är en tik som är naturligt född och inte automatiskt förlöst med snitt, andningen är också viktigt. God andning och kondition är a och o.

En Perro kommer nog alltid finnas vid min sida, men har inga intentioner att föda upp perron som ras. Har två perro hanar nu som är fantastiska och fulla av liv. Energiska och vänliga killar som är trevliga familje hundar men också träningskompisar.

Att få vara ute och träna med mina hundar och bara vara i naturen är något av det bästa jag vet. Att sedan få träna och tävla med dem är också något jag brinner för, det är givande att se hundarna jobba och bli trötta. Då finns inget annat mer än focus på hunden.

Har en dotter som också förgyller mitt liv med skratt, tårar och frustration. Så kul att få följa hennes utveckling. Älskar mitt lilla hjärta!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s