Att köpa valp

Att köpa valp av Misalero´s kennel

Jag följer Svenska Kennelklubbens och länsstyrelsens regler för hunduppfödning och överlåtelse av hund. Jag jobbar också utifrån Fransk bulldogg klubbs  avelsrekommendationer.

För mig är en god hälsa samt god mentalitet och bra andning högt prioriterat, därefter exteriör.

De frallor jag använder i avel skall kunna andas normalt vid ansträngning samt vara patella kollade och hjärta kontrollerat, fria från allergier eller andra kända sjukdomar, genomfört BPH.

Att tänka på när du köper valp Fransk bulldogg:

Att köpa en valp är ett stort beslut som bör tänkas igenom noga. Fundera på vilken typ av hund ni vill ha och vad som passar er familj.

Var noga med att kontrollera föräldradjuren avseende mentalitet och hälsa. Informationen avseende detta hittar ni på Kennelklubbens avelsdata.

Den franska bulldoggen skall vara kontrollerade med Patella u:a och Hjärta u:a. De skall ha en bra andning och inte varit sjuka.

Hunden bör ha gjort BPH och jag eftersträvar att använda hundar som är BPH testade i min avel, de skall vara positiva, sociala, lekfulla och med lite rädslor och litet utslag på aggressivitet. För mig är ett bra BPH en finger visning i om hunden är bra eller inte mentalt. Ett bra BPH enligt mitt tycke är med utslag på socialitet, lekfullhet och nyfikenhet, trygga hundar med så lite rädslor som möjligt. Man kan läsa sammanfattningen för att få beskrivarens bild av hunden (på avelsdata).

Om möjlighet finns träffa föräldradjuren och bilda dig en uppfattning.

Det är viktigt att beakta att den franska bulldoggen är en ras med vissa hälsoproblem men jag gör vad jag kan för att förhindra att dessa drabbar kommande generation. Garantier kan inte lämnas för detta dock. Genom att ha prioritet på framför allt hälsa men även mentalitet så blir förutsättningarna så goda de kan.

Vanligt förekommande sjukdomar m.m inom rasen kan du läsa mer om HÄR nedan följer en kort info om de olika hälsoproblemen som finns inom rasen

FB_IMG_1515641626229

Mitt avelsarbete:

 • I mitt avelsarbete prioriterar jag hälsa och mentalitet –
 • Jag vill gärna ha kontakt med mina valpköpare och få möjlighet att följa valparna under livet.
 • Jag vill också att ni som valpköpare  av Fransk Bulldogg gör BPH (Beteende och personlighetsbeskrivning, hund) samt Patella-kollar hunden och kontrollerar hjärta och ögon efter 15 månaders ålder. Detta både för att ni skall veta er hunds status och för att jag skall kunna utvärdera aveln.Valpar levereras vid tidigast 9 veckor.

Valparna är:

 • registrerade i Svenska Kennelklubben
 • veterinärbesiktigade
 • vaccinerade mot valpsjuka, parvo och kennelhosta (Nobivac)
 • id-märkta med microchip

De får med sig vid lervarans:

 • SKK-stamtavla
 • startpaket med foder
 • pärm med information och råd
 • fäll
 • Leksak och ett paket med diverse bra att ha saker.

 

Om det fortfarande känns bra och du tror att den franska bulldoggen är en hund för er är ni välkomna att höra av er via mail eller för en pratstund. smisaro@gmail.com Sara Rodin 0708-284675

sjalvklart-vit-880x290px

 

Vi utfodrar med Bozita Robur svenskproduserat foder.

Bozita