.

Fredga/lördag/söndag underbar träning

Tränat i dagarna tre 🙂 älskar när vi får flyt i vår träning…

I går fredag tränade vi med Martina och Bosse det var tyvärr lite väl varmt och Kalle blev lite loj…men vi körde ett kort ff och konstaterade att han tappar i höger och vänster svängar och helt om…här skall vi träna vidare med lek belöning och kast med boll framåt så han hänger med bättre.

Stadga körde vi träningen ger resultat men behöver öka svårigheten lite också. Han hade bra fokus framåt, men tappade med Martina bakom och klarade det med Bosse bakom. Martina är helt klart en större störning.. Jag satte han gick i från och fick ett tecken om jag skulle belöna…mycket bra träning men svårt att gör a själv. Så träningskompisar är ett måste…speciellt när man har höga mål i sikte!

Lördag träning tidigt på morgonen 06:00 cyklade vi 1,2 km till fotbollsplanen och körde ett pass lydnad 🙂 körde fot språngmarsch, läggande, springa snabbt till konen, springa snabbt till rutan, inkallning med ställande och lite apportering samt en platsliggning blev det också.

Fot språngmarsch: Konstaterade att detta är nog ett av de svåraste momenten i fotgåendet, rakt fram går bra, tempoväxlingar är svårt och höger och vänster svängar mycket svårt. Körde tempoväxlingar och belönade med godis, men skall belöna med en lek eller boll framåt bakåt beroende på om vi ökar eller saktar ner tempot. Höger svängarna ja där skall jag träna på mitt fotarbete extremt mycket innan vi fortsätter där och sedan köra med kort koppel och boll eller externbelöning, lika dant i vänstersvängarna, men de gick bättre.

Läggande under gång (Down): Gick över förväntan, hade mycket bra tempo ner och var tyst, nu skall tempot ökas upp ytterligare med lite mer kast belöning och externbelöning, jag skall också fokusera lite på transporten, köra belöning bakom men ibland eller mest om oftast belöna med en boll framåt.

Springa snabbt till kon och rutan: Körde idag med kast belöning på bägge dessa momenten, han stannar mycket fint och har bra tempo ut både till kon och rutan, lite bättre till konen är önskvärt, blir att köra lite mera runda här. Till rutan satsar han nu mer på mitten och springer snabbt ut och söker upp mitten 🙂

Innkalning med ställande: Tränade på snabba ställande, började med bus och bollkast och nytt bollkast på vägen in, när vi kört den varianten ett par gånger ställde jag upp han och kallade in gjorde ett ställande, som var bra några steg men låste fram benen fint, jag är nöjd vi slutade här och skall köra lika nästa gång, men då köra två raka inkallningar efter ställandet och en innan.

Apportering: Dåligt temp ut och dåligt gripande, öka förväntan genom mycket mera lek med apporten och även låna andras apporter för detta ända mål.

Plats: låg idag som en klocka med boll störning och spring störning av mig.

 

Micro lördag: Koncentrerade oss på uthopp och fjärren. uthoppen blev bättre och fjärren var kanon.

Söndag gick vi en mycket tidig morgon promenad på 1 h 15 min härligt i det varma klibbiga vädret. På kvällen körde vi gripanden av metall apporten, höger svängar fot, vänster svängar fot och helt om vänster och höger samt down under gång.

Metall apport: Fick upp intresset så gripandena blev lite snabbare igen, men det kom lit ljudande, det får vi jobba bort sedan när han griper lite snabbare. det tänker jag göra genom att först säga tyst och sedan släppa ivääg honom, just nu kampar och busar vi med apporten samt kap rejsar om att ta den.

Fot Höger svängar och helt om: Hängde inte riktigt med här idag utan blev lite bakom, belönade framåt och åt höger ett par gånger och då förbättrades det, men han gled ut, så blir på med kortkoppel här och börja om lite med mer svängar runt koner.

Fot vänster svängar och helt om: Hade mycket bra kontakt men tappade position, får även här lägga lite energi på svängarna och klicka igen för att få han korrekt, skall även köra lite bakdeslkontroll övningar igen för att få in rumpan. Måste bara hitta en bra låda platta att använda mig av.

Down: Hade ett kanon bra tempo idag och slängde sig i baken med haka ner, hoppade heller inte ut från min sida som han brukar.

 

Ne dags att lägga lillan, imorgon är det ledig dag och kvälls träning med Martina och Bosse 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s