.

Morgonens micro pass..

4 micro pass avklarade nu på morgonen 🙂 Nu e vi på G igen är så skönt att ha hittat till rätt räls igen. Träningen sker med glädje och vi har tävlingar att se fram emot 4 stycken om jag skall vara exakt och förhoppningsvis kan vi starta lkl2 på den sista tävlingen om vi inte tar det tidigare 🙂

Gjort en ny micro plan med 28 olika micro ringar där vi behöver träna extra detta gör att vi på en vecka kan få till alla om vi kör 4 micro pass per dag och ja det är inga direkt problem 🙂 idag lyckas vi nog få in 6-8 micro pass vilket betyder att då har vi två pass tillgodo en annan dag..

1. Sitt kvar med focus framåt: Sätter sig rakt och bra, de första gången jag gick förbi så vred han på huvudet fick påminna honom om vad han skall fokusera på. Vi var inne i köket så ingen speciell distraktion fanns. Gång nr två – sex satt han fokuserat och tittade framåt 🙂 Så nu är det dags att börja lägga på störning i detta momentet också.

2. Stå kvar med fokus framåt: Står stadigt och fint, vrider ett par gånger på huvudet bakåt för att kolla på mig när jag står bakom han och trampar. Här behöver vi fortsätta utan extren störning men flytta ut momentet till nya platser.

3. Down: Slänga sig snabbt med hakan i baken från stående och sakta gång utan dk. Här går det långsamt frammåt men det blir snabbare och snabbare, dags att flytta ut momentet och bara köra två upprepningar och sedan något annat för annars tror han att han skall göra det hela tiden.

4. Fjärrdirigering skiftet ligg till sitt: Här hade vi svårt i första uppsättandet: så här får jag träna mycket på första skiftet och lägga allt krut på belöningen där och bara göra ett eller två skiften och sedan något annat för att åter igen sedan köra ett skifte osv. Sätter sig upp med en fin teknik men behöver lite mer fart upp. Fortsätta med belöning bakom.

Ha roliga träningar och lek och busa massor med era fyrfota vänner.

Sara

2 reaktioner till “Morgonens micro pass..”

 1. Shit vad duktig du är! Jag har så mycket klippningar just nu att jag inte hinner med någonting! Vi tränar ettans moment som börjar sitta, men vi behöver störning!
  Kram!

  Gilla

  1. Ja, nu känner vi oss duktiga igen 🙂 Störning borde ju inte vara så stora problem så som ni bor! Den har du utan för dörren eller på torget, skolgården och stallet 🙂 störning av andra hundar finner du på utställningarna…och vips så får du den gratis eller ja nästan i alla fall.

   Roligt att ni kör på skall bli himla kul att komma ner på valpträffen.

   Kram
   Sara

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s