.

Helgen till ända…

en lyckad helg har tyvärr sitt slut. Söndag kväll efter en härlig tränings helg i GBG med massa goa perrosar och trevliga personer ger sig till känna lite mör i både huvud och kropp blir i alla fall jag, roligt har jag dock haft hela tiden. Tack alla ingen nämnd och ingen glömd som var med och gjorde helgen till det den blev 🙂

I dag har vi fått ytterligare mycket info till info banken och en massa nya tankar också om träning och hur man kan lägga upp det.
Info till info banken:
1. Träna med belastning är viktigt
2. Träna med så mycket löptikar det bara går
3. Träna detaljer men gör det inte in i absurdum
4. Jag kan hålla focus bättre än vad jag trodde
5. Viktigt att inte glömma att gå tillbaka till grunderna ibland, när momentet är en bit på väg redan
6. Belöningsplacering för att få en tyst Kalle men ändå ha en bra intensitet: måste funderas mer över

Det var lite av några saker vi fick med oss till info banken, massa annat också förstås. Man lär sig mycket av att titta på andra och diskutera kring träning oavsett vilken nivå eller vilket tänk man har med sin träning. Jag och Kalle har funnit ett sätt att träna som passar oss i stort sett alltid, men skall finslipa lite på vissa saker och vissa belöningar och använda oss av lite andra strategier för att få upp lite mer intensitet i honom.

Här är en bild från helgen när vi tränar focus träning med störning (hade jag kunnat fixa med filmen hade ni nog fått er ett gott skratt)

VID_20130310_125716.mp4

Vad tänker vi nu vidare i då under vår träning de närmsta två veckorna:
1. Fot focus träning och stängd mun (stängd mun skapar mer koncentration och mindre gnäll, en tanke jag har, och efter analys av mina filmsnuttar är munnen öppen väldigt mycket på lille man)
2. Lagom mängd störningsträning lite störningar men inte för mycket
3. Höger vänster svängar fot
4. Linförighet och sedan start för läggande vår rutin för lite pepp mellan bytet av momentet
5. Platsliggning med olika sorters belastning
6. Fortsätta med våra micro träningar
7. Dirrigering mer på linje
8. Näsa nos steg förflyttningar

Här är till dig Susanne: Du bara filmade och jag förklarade inte sedan alls min tanke men tror du förstår den ändå. Så här tränar vi in Stegförflyttningar:
1. hunden lär sig stå på en bräda näsa nos
2. När jag flyttar åt ena hållet belönar jag skänkelvikning åt det hållet jag flyttar mig. (i början bara han rör sig då så klart)
3. Nästa steg tar jag när han kan flytta sig skänkelvikning åt bägge håll och jag står ca 50 cm framför. Då blir det att jag ställer mig på brädan bredvid, han skall ha stående fotposition bredvid mig med sina framtassar på brädan.
4. Vi flyttar åt edera hållet och han skall ha tassarna kvar på brädan och göra skänkelvikning.
5. Sakta men säkert ökar jag på kravet på antal steg åt bägge håll och när han kan göra detta 4 steg åt varje håll enligt mig prickfritt på brädan, då blir nästa steg.
6. Vi plockar bort brädan och jobbar utan bräda, ibland plockar vi in brädan igen men bara ibland,för att hålla uppe näsa nos skänkelvikning gör vi det utan bräda också när han kan detta.

(på detta sättet och efter denna planen har jag lärt in skänkelvikning och steg förflyttningar av mina tidigare hundar och för mig har det funkat mycket bra). Det har varit bra på så sätt att de måste lära sig att gå en rak linje åt sidan och inte flytta fram och tillbaka oberoende om vart jag är och de har lärt in en fin teknik. Detta är dock träning som måste under hållas….tjoho vilken träning gör inte det 🙂

Ne nu skall lillan Nattas som tydligen bestämt sig för att vara uppe sent idag!, sedan skall nog jag och Kalle dyka ner i soffan en stund också och bara njuta av vår trötthet och nya kunskap vi fått i helgen 🙂 Imorgon blir en träningsfri dag det behöver nog både jag och Kalle man även om det kliar i mina fingrar redan nu eftersom jag nog är beroende av att träna tävlingslydnad med hund 🙂

God natt!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s