Misalero´s

Tävlingspsykologi och Mental träning

Har varit på kurs för Nina Svartberg en mycket givande kurs och man inser att tänk vad långt man hade kommit om man hade haft en egen mentaltränare…får nog hitta en sådan som kan få mig i balans!! kanske vinner jag på lotto??? men tills dess så får jag jobba med mig själv genom att ha mig själv som coach…fast det kommer gå bra det också.

Tycker det var en väldigt intressant helg med många aha upplevelser och mycket insikter om sig själv och vart man är i livet och vart man faktiskt har focus. Lärde mig mycket nyttigt jag kommer dock i fortsättningen jobba mer på min otrevliga sida när jag har min hund med mig!! låter kanske konstigt, men jag har ju som alla andra blivit uppfostrad med att det är oartigt och lite otrevligt att inte lyssna eller titta på folk som pratar med mig. Men skall från och med nu försöka när jag har Kalle med mig att faktiskt inte svara och titta upp när någon pratar med mig utan de får vackert vänta…Detta kommer dock bli lättare sagt än gjort men skam den som ger sig…

Fått med mig mycket om störningsträning av oss människor och inte bara av hundarna, attityder kring tävlandet och hur man kan se på olika saker och att träna tävlingslikt och att även ta med glädjen i på tävlingsplan, för har vi inte roligt kan vi lika väl lägga ner.

Vi pratade om Mål och att sätta upp mål, långsiktiga som kortsiktiga, resultatmål och uppgifts mål. det är ju också viktigt att även uppgifts målen är mätbara på något sätt och att de skall utvärderas även de målen. Vi kom alla fram till att göra en plan med mål det är inte det lättaste och målen skall både skrivas utifrån drömmar och förutsättningar utifrån individ och vilken träningstid man har. Ja att sätt bra mål är inte lätt helt enkelt, men det är värt att lägga ner lite tid på att skriva en målplan och därmed också en åtgärdsplan för hur målen skall nås.

Affirmationer:
Ja det pratades om dessa affirmationer och de skulle ju skrivas ned även de. Men det viktiga här är ju inte att skriva ner dem utan att faktiskt tänka dem och säga dem till sig själv, för annars har de ingen som helst effekt.

Kommer en annan dag skriva lite mer från denna Nina kurs som jag tyckte var riktigt bra, och skulle kunna gå igen, eller rättare sagt läsa mer om och lära mig mer praktiskt tänk att få gå en vanlig hund kurs fast inte hund kurs utan kurs i att träna sig själv under tio veckor. Det skall jag se om jag kan finna 🙂

Hej hopp ha en bra torsdag kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s