.

Attityd träning ”bra täning helt enkelt”

Woho idag fick vi till rolig träning trots mitt splittrade huvud 🙂 Kalle man var som en vild liten buse och jag hade bestämt mig för att belöna stort och strunta i alla ljud som då kommer men behövde öka hans attityd och vilja att vara mig till lags!! unghunds hormoner gör ju ibland att man får prioritera om, och Kalle man är en känslig kille och sist vi tränade tävlingsmässigt tappade jag förståndet och sa te han så han inte ville gå bredvidmig utan valde att göra det ca 15 cm bakom mig och vi fick ingen attityd alls, Men han tog åt sig och idag kunde han springa bredvid mig utan att hoppa upp i ansiktet på mig 🙂 och det med atittyd om än lite mycket ljud men han höll alla fötterna på backen….” the victory is mine” om än att jag fick pga mitt utspel och min tillsägelse jobba hårt i tre dagar så har det gett resultat och nu har vi attityden tillbaka. Så på söndag blir det att dämpa ner lite ljud igen 🙂

 

Träningen idag gick ut på en massa lek och bus för att öka hans attityd och få honom på rätt sida om glad snöret och det blev även en hel del hoppla monica träning men det brydde jag mig inte om utan visade igen och lite mer samt jobbade på att han skulle fokusera snabbt mellan belöningarna. .

Vi körde fot med keps belöning = skapade helt klart bättre ögonkontakt om än något litet plogande ibland.

Rutan han sprang men sist vi körde började jag träna in konen vilket l/t att idag fick vi backa i rutan pga att han valde alla koner som fanns. Men hoppla monica lika glad var jag för det för det var min attityd idag jag hade bestämt mig för att jag fick inte sucka tappa fattningen eller på något vis låta mig irriteras (det har jag just nu nog av att hantera 8 timmar av min arbetsdag, så nu fick jag sagt det också)

Apportering, här var han dock tvungen att vara tyst, vi tränade bära, ingångar och gripande, han hade skit skoj och det var det viktigaste:)

Läggande och ställande under gång, måste helt klart köra detta en gång av varje innan jag kliver in på tävlingsbanan den dagen det är dags, för i nuläget kan vi inte få till ett lyckande utan dk första läggandet eller ställandet.

Ingångarna på innkallningen: Här har vi ett stort problem, nu har vi fått bort hoppandet och att han slår i mig, men han bromsar inte i tid och gör en alldeles för stor sväng in bredvid mig. och detta gör han bara när han har rejäl fart, skam den som ger sig bara att träna ingångar i hög fart på promenader m.m

 

Kram på er där ute och träna lugnt.

Man kan tänka om förändring och hur man ser på en situation på olika sätt!!!

”We cannot change our past. We can not change the fact that people act in a certain way. We can not change the inevitable. The only thing we can do is play on the one string we have, and that is our attitude” Charles R

”Without change there is no innovation, creativity, or incentive for improvement. Those who initiate change will have a better opportunity to manage the change that is inevitable” William Pollard

”How you look at a situation is very important, for how you think about a problem may defeat you before you ever do anything about it. When you get discouraged or depressed, try changing your attitude from negative to positive and see how life can change for you. Remember, your attitude toward a situation can help you to change it — you create the very atmosphere for defeat or victory” Franco Harris

2 reaktioner till “Attityd träning ”bra täning helt enkelt””

 1. Haha, du verkar allt ha att jobba med du med 😉
  Jag har också börjat jobba med att få Ella att sluta ”Styla” när hon bredsladdar och hoppar in vid min sida på inkallningen. den fick jag på köpet efter att ha tränat hoppstå (för ställandet i inkallningen) Har tidigt fått jobba in en stor sväng bakom mig på inkallningen för att Ella inte hann stanna (trodde jag) men genom att kasta en boll framåt precis när hennes nos var i jämnhöjd med framdelen av mitt lår såg jag att hon mycket väl kunde svänga runt på en femöring trots hög fart 🙂 det gäller att vara påhittig. Störningstränaär ordet med stort S just nu för oss. Phu vad känslig hon är min lilla dam.

  Det ska vara roligt att träna, men om huudet är fullt med massa jobb är det kanske precis det du behöver som avkoppling.
  kram
  Susanne

  Gilla

  1. Det med bollen var ju smart det skall jag testa! jag vet att han kan men han tar liksom i som en tok, vid slät innkallning utan ställande eller läggande rusar han rakt fram bara som en torped.

   Ja jag använder hund träningen som avkoppling, men om humöret tryter och jag har fel attityd pga stress så funkar det inte som avkoppling för då ställer jag fel krav på Kalle och så blir jag arg. Oftast funkar det fint som avkoppling med hund träningen eller så tar jag en promenad o skogen. Ett bra sätt att hålla stressen nere är också att ta med Kalle till jobbet 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s