.

Ibland blir det inte som man tänkt….

backa, backa och åter backa, ja vad gör man bara att inse att backa är bra ibland. Träningsveckan har inte blivit som den skulle och vissa saker har helt enkelt inte funkat. Hur många gånger på en vecka kan man lägga om sin plan, jo hur många som helst tydligen när man heter Sara Rodin och livet inte blev som det skulle denna vecka. Men nu får det bli nya tag.Inte lyckats få till några micro träningar eller fått till mina träningar enligt plan av olika anledningar, förra veckan var en mycket bättre vecka. Men den som ställer höga krav och siktar högt får ibland räkna med att fallet i bland också då blir mycket högt siktar man mot stjärnorna får man också räkna me att falla ner från höga höjder några gånger ibland. Fall långt ner från en skyskrapa känns det som vi gjort denna vecka både i planering och i vissa moment.

Men sedan senaste träningen i måndags när ljuset slocknade har vi fått till två träningar av varierad art och även där emellan haft total vila och ingen träning pga ja vad har jag att skylla på här då, inte ens en vettig promenad har vi fått till, allt har varit hattigt och dattigt, man som jobbade övertid och trött unge och -16 dagligen hjälpte inte till. Men i onsdags var vi och tränade igen och ja hur det gick skall ni få veta nu.

Onsdagsträning i -16: Det gällde efter en lång uppvärmning att hålla stackars lilla hunden aktiv och även min tår behövde vara aktiva ( fel strumpor i skorna gjorde att köld skador var nära). Vad gjorde vi då, dirigering ja detta moment har tidigare suttit som en klock nu kunde Kalle inte alls springa åt varken vänster eller höger, så här blev att BACKA i träningen….ggggrrrrrr…gillar inte att backa om inte planen var det innan att göra det lätt. Men så blev det och efter mycket stora dk så gjorde han i alla fall 1 upprepning riktigt snyggt till vänster :). Vad lärde jag mig av detta då, jo att inte glömma att göra et lätt ibland speciellt innan jag tänker avancera i träningen, göra första och kanske andra skicket lätt för att sedan avancera till en annan ring som är lite svårare. Fotgående med störning en person som gick framför och en som gick bakom oss när vi gick fot, gick över förväntan fick två gånger påminna honom om vad vi gjorde, annars gjodre han det riktigt bra med fin kontakt hela tiden 🙂 innkallning me ställande, här bromsade han fint när jag hade belöning bakom. Rutan körde vi också, två skapligt bra skick där jag först klappat på punkten för ställandet.

Sedan hjälpte vi Emma med lite kommendering och även Sandra var med och tränade men hon ville bara ha störningsträning, så et fick hon körde Kalle medans hon tränade och ja det blir allt lite störning, då han nu har kommit in i en perriod där han är lite mer utåtriktad, så et måste vi jobba med me mer lek och bus, så nästa vecka skall vi köra mycket lek och bus när de andra tränar samt mycket mer kampa och leka på promenaderna.

Freagsträning: Inte lika kalt i dag 🙂 blev träning med Martina och Dizel idag, först var tanken att köra kommenderings träning och hjälpa varandra, men det var lite för kallt för det så vi ville inte att de skulle behöva ligga i bilen utan vi ville hålla i gång dem, så vi körde samtidigt i stället. Kalle var även idag lite busig och tyckte att livet lekte, gjorde två riktiga bus idag s jag fick bli arg på han….nu tänker någon säkert men man skall inte bli arg när man kör TL. Men där håller jag inte med er, för om man är olydig alla allmänlydnad och sticker iväg för att göra lekinviter och kolla av andra hundar då blir jag arg för han kan hålla koncentrationen på mig och han vet vad vi håller på med. Stackars Dizel fick rejäl störningsträning när Kalle sprang fram till han och skulle göra en lekinvit när han låg så fint och väntade på att få bli inkallad till matte. Men Dizel är en duktig kille så han låg stilla och fint och talade om med ett läte till Kalle att det där ger du fan i!!!!! och det gjorde jag med. Fotgående gjorde vi och till min förvåning trots att han var bra taggad idag var han helt tyst de första minutrarna i fotgåenet, när vi la in några svängar fick han till några pip, men jösses vad det har artat sig, idag testade jag att köra fot genom att gå långa raka sträckor för att träna uthållning och se om han var tystare och döm om min förvåning han var tystare. vi gick från ena ändan till andra på ridhuset och vips efter halva streckan var han tyst så resterande längder i både vanlig och språng march var han tyst och fin i fotgåendet och jag blev så glad. Sedan körde jag lite läggande under gång med att köra flera lägganden på raken innan belöning och det var ett bra sätt att träna han blev mer ivirg 🙂 jobbade i alla moment mycket med uthålligheten. Gjorde samma sak med ställande under gång Innkallning med ställande skulle vi köra, ja ha detta kunde han inte alls idag 😦 så här blir det att BACKA då här också 😦 men men bara att gilla läget och jobba vidare.

Microträningar har jag inte fått till som sagt så i morgon och söndag blir det vittringspinnar och platsliggning som är det viktiga att träna på vad det gäller mina micor träningar mål lörd och söndag 6 micro träningar per dag och två lång promenader med mycket lek och bus samt krav i allmänlydnaden med mycket stadga inlagt och med belastning av olika slag. Men även lite annat skall vi träna i micro träningarna förstås, fjärren kommer vi träna också här får vi nämlgen också BACKA men även försöka utveckla framåt, skiftet ligg till sitt BACKA och skiftet ligg till stå utveckla och plocka ut på utsidan, jag sall också bestämma helt klart och tydligt hur handkomandona skal se ut på ligg och stå.

Ne nu lägger jag ner här för idag nu skall jag läsa om Demens 🙂

Sara och Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s