.

Fredags träning…

Vilket kvällsnöje en fredag men jag hade roligt. träning i ridhuset med en något övertaggad Kalle och två tikar som precis gått ur löp och en busig hane och en tik som inte löpt. Lille Kalle hade det minst sagt lite jobbigt för den söta lilla Nova var ju där och hon är en tjej som Kalle gillar.

Men vi höll oss till vår plan idag och det gick över förväntan.

1. Uppvärmining utanför ridhuset

2. gå in kör ff + innkallning + rutan gå ut i lugnt tempo och belöna med externbelöning ute.  ff pep lite, inkallning hoppade upp på mig hm blev ju inte så bra jag är ingen ”studsmatta”, rutan stannade jätte fint mitt i och stod kvar. Vi gick ut och belönade.

3. In igen ff + läggande undergång och belöna på utsidan med externbelöningen. FF pep lite, läggande under gång gick bra.

4. Vanlig träning, men en genomkörare av 1:ans moment.

Läggande, gick bra men behöver belöna mer tempo bredvid vill gärna sacka när det finns en belöning bakom.

Innkalning: Gjorde kortare inkallningar och var bered på att han skulle hoppa upp sa fot precis när han var framför mig hindrade att han hoppade upp och hade externbelöning bakom honom som vi sprang och hämtade på belöningsordet varsegod.

Ställande. Gick bra belöning bakom ger fina ställande. Jag tog också bort mitt dk sista ställandet, gick bra det också.

Hopp: Hoppade fint mot mig, men behöver även här hjälp i ingången

Apport: Tog apporten utan att pipa höll 10 sek gjorde det mycket bra, var inte vår egen apport.

Tandvisning: oj kunde inte sitta stilla blev liksom lite knasig puss på näsan sa han, träna mera på detta igen med okända personer.

FF: efter ca 35-45 minuters träning, gjorde lilla Kalle mig förundrad, vid FF ja sa jag Fot till han så kom en massa ljud, jobbade med att få han tyst, var hopplöst, struntade i det och sa istället bara till han om han vek av bliken, satte honom och började om, sa då ingenting kommando utan bara så till att kontakten fans och gick ett steg stannade och gjorde så fyra steg, sedan gick vi ff och inget pip fixade svängar och följde fint både höger och vänster svängar och han var tyst. sen tänkte jag ne nu får jag förstärka honom lite så jag sa Fot för jag tyckte han blev lite slapp, då kom nästan två skall men sedan tyst igen. Va fan ordet har ju blivit nu skall vi pipa och låta och titta på matte, fattar inte detta riktigt jag som vart så noga med att han skall vara tyst, men inte riktigt lyckats.

Detta ang FF tas tips tacksamt emot 🙂 han behöver bli tyst för bövelen, försöker jobba med att sänka förväntan på varje moment eller ja rättare sagt varje kommando, för så fort han går upp i lite stress/förväntan piper han av bara farten.

Vi gjorde också två dåliga grupp moment, reste sig på både sitt i grupp och platsliggning detta var första gången, så i morgon blir det långpromenad och sedan platsliggning och sitt kvar träning med belastning och Rutan skall vi med köra.

Fyra moment skall jag ha valt ut tills på söndag för då skall vi kursa igen. Först blir vi dömda med ful kritik av Bosse lydnadsdommare och sedan tränade av Martina utifrån vår kritik. Skall bli mycket spännande.

mina moment kommer vara: FF, Rutan lkl2, Inkallning, fjärr lkl2 eller läggande under gång

Ne nu tar jag fredag och Helg och ett glas rött

 

 

2 reaktioner till “Fredags träning…”

 1. Samma syssla här träning i vår inomhushall.
  När det gälle FF och ljudande så har jag tidigare varit ganska förskonad förutom vid backandet ett tag, det växte dock bort efter ett tag och berodde på att jag belönat backandet direkt. Efter att tagit bort det och belöna på andra ställen minskade ljudandet. Just nu har jag fått tillbaka pipandet i stegförflyttningarna, men har haft det som microträning då hon varit rädd för att jag ska kliva på henne, så återigen har jag fått in förväntanspip. På en clinic för Eva Bodfäldt var mycket diskussionen att inte ta in hunden i fot framifrån. Ögonkontakt ökar aktivitet och därigenom ökar ljudandet. Minska ner kommandon till väldigt få och tysta om några.
  Hitta långa sträckor framåt, och gå (helst golfbana eller liknande) titta inte på hunden, när den tystnar, räkna till 5 sedan titta ner lite lugnt sedan rakt fram igen.
  Är några av tipsen som delades ut på den clinicen.

  Du kommer fixa det
  Susanne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s