.

Man lär sig nytt varje gång…

Det är så härligt att träna hund för man lär sig nya saker varje träningspass. Idag har vi lärt oss att Kalle blir mer fokuserad och mindre pipig när jag jobbar med en extern belöning gärna lite bakom honom så han inte kan se den alls. detta betyder då att det får bli sådana belöningar en tid fram över varvat med de vanliga boll belöningarna och lekbelöningarna. Han fokuserar bäst när han inte har någon förväntan vart i från belöningen skall komma. Här kommer vår ordförståelse väl till pass för att han skall veta vilken belöning han skall få.

slut = belöning bakom

Varsegod = spring och hämta belöning

Mig = belöning hos mig

Kom så hämtar vi = Belöning utan för plan men han får inte rusa dit själv utan vi går samlat ihop

 

Tills nästa träning på Fredag skall vi skaffa oss en liten större burk med lock som vi kan lägga ett par olika belöningar i för belöning utan för plan så han får välja ur den när vi kommer dit.

På fredagens träning skall vi också göra en uppvärmning utanför plan för att sedan gå in köra FF + inkalln + rutan och sedan gå ut och belöna. Filma skall vi också göra så får ladda kameran, kanske jag kan fixa något litet kort eller en film i helgen 🙂 så det blir lite roligare att läsa här.

 

Rutan 2: ja rutan denna ruta. Första skicket idag gick kanon han ställde sig snyggt och stod kvar, sedan blev det pannkaka av de andra två skicken han for utan för och ville inte står stilla. Vi avbröt här då jag bestämde innan att max tre skick. Vad gick då fel, jo han gick upp i spinn och blev lite exalterad av detta roliga moment. skall nästa träning försöka med en extern belöning bakom mig vid denna träning för att se om han dämpas lite granna.

den övriga träningen gick kanon idag och var mycket givande. En bra träningskväll helt enkelt 🙂

Kalle och Sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s