.

Rutan 1..

Rutträning. Första rutträningen enligt plan och oj vad det gick 🙂 När jag bara tänker till och gör som jag tänkt går det framåt med ilfart.  Efter dagens promenad idag tände jag upp på baksidan (har världens bästa lampa där som min härliga man satte upp åt mig, lyser upp så det blir dagsljus på min baksida 🙂 ) och ställde upp två rutor och två koner och la en target i framkant på bägge rutorna. Kärde några separata targettramp först för att försäkra mig om att han skulle trampa på targeten. sedan visade jag och klappade på targeten och klappade på den och sa här är det till lille Kalle man.

Skick 1: Han sprang ut och stannade 50 cm ifrån targeten, vände upp som vanligt mot mig 🙂 belöning frame vid targeten så han fick flytta sig och så sa jag här är det ju…

Skick 2: Nästa ruta.. han stannade på targeten och vände upp, ytterligare matbelönig vid targeten 🙂

Skick 3: Nu gick det undan så han hamnade lite långt bak, åter igen fick han gå fram till targeten och platsen för belöning.

Skick 4: Hamnade lite snett åt sidan men i linje med targeten 🙂 fick åter igen belöning vid targetpunkten.

Skick 5: Nu vände vi håll, blev längre avstånd och han stannade med bägge framtassarna på targeten fick belöning på plats i rutan.

Skick 6: Stannar återigen på targeten, testar att bollbelöna på nära håll..

Skick 7:  nu strular det till sig, Kalle springer och tar en vända vid alla koner och skäller litegranna. Tar in honom med ”hoppla monica ” och kickar om. Denna gången springer han men hamnar långt bak i rutan åter igen belöning vid punkten och med godis denna gången.

Skick 8: Bollbelöningen sitter kvar i hans skalle och nu far han iväg långt bak igen och hamnar bakom rutan… belönar med godis på punkten.

Aavslutar rutpasset här. Han älskar att springa till rutan så i den milda grad att det går så fort så han inte kan stanna 🙂 summan av träningen är att:

-belöna med godis på punkten sänker tempot något och ökar precissionen

– bollbelöning gör det så roligt att han får svårt att koncentrera sig.

Vilket betyder att imorgon kör vi 4 rutskick med godisbelöning i rutan.

 

Sedan lekte vi en massa och bara busade om kring lite också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s