.

Oj oj vad det går

Ja ha då har vi tränat idag igen, blivit som ett gift nästan 🙂 men lille Kalle utvecklas hela tiden. Idag hade vi rut problem, men problem är till att funderas över och nu ligger en planering klar för hur vi skall gå vidare.

Alltid två rutor, visa och lägga targeten i framkanten på rutan mata i rutan eller bollbelöna i rutan med en lek tillsammans. detta skall jag köra de närmsta sex veckorna med målet att han skall stanna mitt i rutan.

sedan skall det också läggas upp en plan med mål för momenten: läggande, ställande och apportering och dirrigering höger/vänster.

Tänker mig att målen ser ut så här att om sex veckor:

– Gripa utlagd apport snabbt och vara tyst

– Lägga sig rakt vid läggande under gång

– Stanna på stå med drag bakåt

– Kunna skillnaden på höger och vänster

Nu skall bara planen att jobba utifrån i dessa fem momenten förutom fotgåendet som jag skall träna under kommande sex veckor läggas hur skall jag göra i de olika delarna??? vad behövs för att lille man skall vara tyst vid apporteringen vilken belöning skall jag jobba med.

Gripa apport: Externbelöning och kamp, bryta på väg in, göra endast 4 upprepningar per pass.

Lägga sig rakt: belöning bakom och även belöning hos mig för att få upp tempot i gången, även jobba med honom gåendes mot mig, bara belöna raka lägganden.

Ställande: jobba med honom framför mig och bollbelöning bakom, belöna i olika tempo.

Höger/vänster: Jobba med skålarna, variera höger/vänster men jobba med ena skålen först och sedan annat moment emellan och sedan andra skålen och sedan variera mellan de olika kommandona.

Dokumentera varje träning och utvärdera 1g/vecka.

 

Får heller inte glömma att träna mer på att kunna jobba längre utan belöning, skall ju starta lkl1 om 7 veckor så nu får vi allt tänka tävling i träningen också. Vilket betyder att 1g/vecka skall jag köra igenom ettans moment och något av dem skall kedjas varje träningspass.

Ny klippt Kalle blev det idag och nu märks att jag har en tonåring till hund 🙂 han tänkte nämligen att idag skall vi inte alls göra detta med klippning gått kanon de andra gångerna men idag vägrade han vara stilla med huvudet och tyckte sedan när vi skulle rycka håren ur öronen att nu får det vara bra och tänkte bita sin kära matte i handen. Så det blev att rycka ett par hår i varje öra med en tjutande Kalle och sedan lägga ner och ta öronen en annan dag. Han börjar bli lite storsk den lille grabben nu och tyckte han skulle bestämma hur det skulle vara idag……

Men här är två dåliga bilder på före och efter:

IMG_20130113_130327 IMG_20130113_153123

 

Jag tycker han är så mycket finare nu när han är klippt och vi har ögonen framme på ett tilltalande sätt igen 🙂

Nästa träning blir på tisdag så nu skall här planeras och laddas för den 🙂

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s