.

Träningsplan

Idag är jag lite piggare (haft nagsjuka) så idag skall Kalle man få lite träning här på hemma plan. Ett par micorträningar har jag inplanerade närmare 4 stycken idag, ingångar, gripa apport, vittringspinnar och skifte ligg-stå och sitt-stå, sedan under eftermiddagen skall vi gå ut och köra lite på baksidan 🙂

Em träningen skall se ut så här har jag tänkt:

1:a kjedja med: FF med hopp inlagt och hopp apport och belöning efter gripande av apporten.

2:a kjedjan med: FF kort program vänstersvängar och sedan ett rutskick med kastbelöning

sedan skall vi köra ett par innkallningar med belöning på fart, sedan skall vi också träna på belöning bakom bara upprepa så han fattar att det finns en belöning bakom varje gång på ordet varsegod.

Utvärdering i kväll 🙂

Ja ha då har vi tränat jag och lille Kalle. Vi gick ut stenhårt med hård störning av snart fyra åriga lilla Leia springandes fram och tillbaka på gräsmattan inte helt lätt varken för mig eller för Kalle men vi fixade första kjedjan utan större problem och utan gnäll och förväntan på belöning, han hoppade fint och hoppade och plockade upp apporten jätte fint utan minsta ljud, sedan snabbt kastbelöning. efter belöning var det dags för kedja två ja då hände det, ett tjut kom från lille man och han pep lite i ff men fixade vänstersvängarna bra, fast vi behöver träna på mer flyt här. Till rutan for han som ett skott och fick sin boll belöning.

Men jag märker att jag får passa mig lite för boll belöningar i alla fall kastade för de skapar lite pip och mycket förväntan hos den lille killen, men det gör även godis belöning ibland så han är inte helt lätt att belöna.

Vid inkallningarna hade han bra fart och vi fick till tre bra belöningar med boll bakom mig 🙂

Sedan körde vi lite belöning bakom han fattar detta relativt snabbt, bara jag som måste vara lite konsekvent här och använda samma ord, lite svårt för det 😛

Fick köra lite mer apporteringsövningar och upptäckte att för att få helt tysta gripande fick jag idag använda mig av kamp belöning i form av kamptrasa, funkade kanon bra med den inte ett ord sa han 🙂

Microträningar har vi kört två stycken även här med kraftig störning av korvkastandes fyraåring under ingångs träningarna, det var svårt men han gjorde sina ingångar och fick hämta en korvbelöning. Han tycket det var svårt att bara få hämta en men det var en bra övning 🙂

Vid skiften ligg-stå och sitt-stå använde jag boll bakom som belöning, det gick kanon, ena gången for ena tassen fram men annars stod han stabilt fem gånger av de 6 upprepningar vi gjorde.

Får väll se om jag kan klämma in de två sista också idag vittringspinnar och apport!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s