.

My Dog och en super duktig Kalle man

Igår åkte vi på morgonen kl 08:30 till GBG för att mingla och träna våra hundar på My Dog. Det var jag och Kalle sedan var det också Anette, Sandra och Martina som även de tränar i ridhuset lite längre fram på dagen dök även Gunilla vår klubbs ordförande upp och var med en stund och minglade med oss.

Alla hundarna var jätte duktiga ja man kan ju inte säga annat än att Martina och Anettes hundar skall vara duktiga i denna miljön de har ju bägge startat SM i lydnad med sin hundar så ja de är ju vana vid miljön. Men jag och Sandra har ju lite mer oerfarna hundar vad det gäller de miljöerna. Sandras fina lilla bordercolli skötte sig jätte fint när hon tränade mitt i hallen på morgonen och hon gick ett jätte fint fritt följ.

Kalle skötte sig fin fint hela dagen, han hängde med, la sig när han skulle och kopplade av när vi satte oss och bara tog det lugnt, han t.om somnade 🙂

Direkt när vi kom till My Dog tog vi som sagt ett träningspass, Kalle kunde focusera och koncentrera sig någorlunda, jag vågade dock inte belöna med boll här bland alla hundar och alla folk och grejer så vi fick nöja oss med Korv belöning, han gick i bra tempo under fotgåendet och han även la sig snabbt på mattan, att träna inomhus var inga konstigheter, vi fick lite gnäll men jobbade enbart med kontakten här och att det skulle vara roligt, han skötte sig kanon, fick påminna honom några gånger om att hålla kontakten men han är ju bara 11 månader vad mer kan jag begära första gången i en sådan här stimmig och stojig miljö? vi jobbade på gjorde även några innkallningar som gick fin fint:) men platsliggning och sitt i grupp det fixade han lille killen

Sedan minglade vi lite och vandrade runt, shoppade lite granna, blev tyvärr besviken på shoppingen i år för det var inga jätte bra erbjudanden, och det var mest shopping att finna för den extremt utställningsintresserade de som har shopping för lydnads och bruksfolk ja de lös ganska bra med sin frånvaro, mest försäkringsbolag och foder leverantörer i år. detta beror troligtvis på att de tyvärr envisades med att inte ha någon lydnads tävling på My Dog i år detta är synd tycker jag för det de hade istället drog inte nämnvärt så mycket folk som lydnaden gjorde förra året.

Efter mingel lunch och mer mingel så blev det lite till TL träning när utställningsringarna började bli tomma. Vi tog ocss två ringar och körde lite lydnad, Kalle fick träna på apporten och gick lite fot sedan orkade inte han mer den lille grabben helt trött och slut var han lille killen

481316_10151402276598304_844835809_n

Från vänster: Sandras två hundar Fixa (Border)& Bonnie (Labbe), Anettes Flisa (Border), Nartinas Dizel (Tollare) och min lilla Kalle (Perro)

Nu skall vi ha en härlig promenad och sedan idag blir det lite lydnadsträning.

Kalle och Sara

2 reaktioner till “My Dog och en super duktig Kalle man”

 1. Häftigt, Vad duktiga ni är 🙂 Både att komma på idén, genomföra den och lägga ribban på rätt nivå, när det gäller dig och att kalle fixade dagen så bra som han gjorde. Fantastiskt.
  Det måste jag kolla till nästa år i Stockholm.
  Ha det gott
  Susanne

  Gilla

  1. Ja gör det, förra året fick man också ha hund med sig som inte tävlade och det var succé och även succé i år, hoppas man får göra det nästa år också då jag kan ha lite mer krav på lille man 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s