.

Skifte ligg till stå

Detta är ett lite svårt moment att träna tycker jag skiftet ligg till stå, även sitt till stå är lite lurigt, han skall ha sina baktassar stilla och bara röra fram delen på kroppen. lite trixigt att träna in. Men bra med klickern här så jag kan belöna det som är helt rätt, det viktiga för oss är att hålla koll på höger bakben (hans vänster) för det vill röra sig ibland.

Från ligg till stå börjar det fungera ganska bra nu, med en externbelöning bakom honom funkade det bra nu på morgonen, från sitt till stå var svårare, här fick vi inte helt stilla bakben, måste fundera här på hur jag skall agera med belöning och rörelser för att det skall bli rätt.

skiftet ligg till sitt funkar fint även skiftet sitt till ligg.

Också lyckats banta ner mina hjälper så de är riktigt små nu 🙂

han fick allt en sväng med vittringsapporterna också nu på morgonen och metallen körde vi också 🙂 apporten börjar bli bättre och idag var han helt tyst inte ett ljud vid gripandet av den, jag blir så glad när träningen går framåt 🙂

I morgon blir det massa miljö träning och lydnadsträning då skall jag och Kalle till My Dog med träningsgänget, första gången vi hänger på men kommer klart göra det även nästa år. Vi åker in har våra vovar med oss, sedan minglar vi och även använder oss av en tom ring för lite TL-träning snacka om bra störning 🙂 skall bli hur kul som helst!!

Sara och Kalle

2 reaktioner till “Skifte ligg till stå”

 1. Men vad härftig att ta med hunden till My Dog, hur lyckas du med det? Trodde bara anmälda hundar fick komma in 🙂
  Ligg till sta har jag fått köra MÅÅÅÅÅÅÅÅNGA gånger och fortfarande har ag mitt problem stå till sitt som måste sägas lugnt och lite tyst för att inte Ella ska hoppa med åtminstone ett bakben. Snacka om tålamodsprövande 🙂 Du är så duktig som kör alla klasser på en gång det kommer löna sig.
  Ha det så kul i morgon
  kram
  Susanne

  Gilla

  1. Köpte en hund biljett då får man komma in med hund, men de måste veterinär besiktigas och vaccinationsintyg måste man ha med sig 🙂

   Ja det är tålamodsprövande att träna de skiftena just nu är det tålamodsprövande att träna över huvudtaget, han är lätt hormonstinn lille killen. Idag gick allt skräp när vi tränade i ridhuset nu på kvällen men det går så ibland, och han var supertaggad, vilket ledde till massa trams och så hade det vart en höglöps tik där ett par timmar innan 😛 och jag var kanske inte helt i fas heller 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s