.

Busig kille

Just nu så är Kalles huvud lite upp och ner, han vet varken ut eller in tror jag!! Aktivitet önskas hela tiden och äter gör han minimalt, grannens tik har börjat löpa kan ju kanske ha med det att göra, att revirmarkera plastgranen tyckte han också var en bra ide när matte kom hem och luktade annan hanhund 😦 Men så här är det att ha unghund han sköter sig för det mesta och är pigg och glad…

sedan vi bloggade sist har vi tränat en del vittringsapporter, ff, rutan, hopp och appor, lägganden och fjärrskiften samt dirrigering.

Eftersom Kalle älskar att träna är det roligt att träna med honom och han kommer med jämna mellan rum hemma och vill träna mera. De senaste träningarna i ridhuset har han varit väldigt explosiv och varit lite svår att få ner i varv. Hemma har det varit lättare och han gillar de små passen vi kör.

Vittringsapporterna har vi börjat med en rolig lek som det tog några gånger innan han fattade. Vi gömmer dem och så får han leta massa apporter här hemma och bära dem försiktigt tillbaka till mig, en gång försökte han smita iväg och tugga på den goda lilla trä pinnen, men det vara bara att harkla sig så förstod han att det var inte så ne he…tråkig matte som fattade vad jag gjorde tänkte han nog… resterande tre pinnar kom han in med utan minsta tendens till tuggg och fick sina belöningar.

FF: bara gjort ett par korta pass och det har gått bättre just nu tränar vi på att inte studsa på matte och att vara tyst.

Rutan, ja den går som en dans än så länge. Vi har target i rutan men den är väl dold och sedan skickar jag honom från olika avstånd, håll och ibland står jag nära och ibland står jag långt ifrån honom och han springer dit och står fint i rutan.

Hopp: Ja det har han nu fattat och hoppar både med och utan föremål i munnen 🙂

Apport: Här är min lille kille en pipis så här tränar jag med upp till 5-7 aporter på samma gång och han får inte pipa när han tar den för då snor jag tillbaka den och när han är tyst får han den och får sin belöning 🙂 Metallen jobbar vi lika dant med fast blandra in den i träapporteringen och jobbar med att den är lite busig just den apporten, den sitter ibland fasst när man skall ta den och ibland så hoppar den till också konstig apport den där metallsaken 🙂 Metallen tycker han är lite svårare att vara tyst vid när han skall apportera den.

Fjärrskiften: sitt till ligg går mycket bra och ligg till stå börjar ta sig, 2 av fem gånger flyttar sig ena baktassen. vid sitt till ligg jobbar vi med externbelöning.

Dirrigering: Jobbar här med godisburkar och höger vänster, här ser han fortfarande när jag lägger godisen i burken men det är dags att avancera.

Lägganden/ställanden: Ja matte tycker att de är för långsamma och andra som ser oss tycker de är snabba och bra, här jobbar jag med varierad externbelöning och belöning mellan hans ben. Vid läggandena är det godisbelöning och ställandena är det externbelöning bakom. Jag har börjat banta ner min enorma hjälp och den är nu mer bara en liten hand rörelse som skall bli mycket mindre ändå 🙂

Vi har haft bra träningar och är mycket nöjda med dem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s