Misalero´s

Träning för Martina

I dag har vi vart och tränat en timme för vår duktiga tränare Martina det var lika givande som alltid 🙂 egentligen tränade vi mer än en timme i dag för Emma var med också och vi körde hennes hund fina Vinde först och jag tittade på och utvecklade min blick och lärde mig mer. Älskar att titta på andra som tränar och att analysera deras träning 🙂 Nu tänker ni att jag kanske är lite knäpp och det må så vara för det är jag också. Att få lära mig mer om det jag tycker är roligt i livet gör mig glad och av att se andra träna inspirerar mig oavsett vilken nivå de är och tränar. Tävlingslydnad är något av det roligaste jag vet och jag blir lite lättvfanatisk. Stackars Kalle som får stå ut med allt detta tränande har hur mycket energi och vilja som helst nu skall vi bara få till att packa in denna energi. Lyckas vi med det så kommer detta att utvecklas till något riktig bra!

Idag diskuterade vi rutan, fritt följ, hoppet, apport, läggande, ställande och avslut, samt som vanligt belöningsplaceringar. Kalle och jag körde ff, hopp läggande och apportering.

Vi diskuterade hur jag skall göra med avslut och kjedjor, så nu blir fokus på att hitta ett bra avslut på alla moment som vi kan använda på tävling och som leder till att vi fortsätter utan att bryta direkt där momentet är slut. Detta tål att funderas på, jag har en tanke som jag skall testa nästa gång vi tränar och det är att vi varje ring som egentligen är ett avslut eller där jag i detta momentet tänkt avsluta göra en liten upp plockning i fot gående och göra en sväng åt vänster i lite glädje får se hur det funkar kommer att filma för att se hur det blir. Att göra en extra ring på varje moment helt enkelt för att inte ge honom förväntningen att nu är det slut och här är belöningen tjoho.Detta för att kunna föra detta till tävling där det faktiskt inte är slut utan vi skall transportera os vidare och han skall då hålla i hop.

Läggande mitt stora ok att bära, men enligt Martina är det bra och vi skall nu öka på svårigheten med lite större avstånd, men samtidigt backa för att göra mer ordförståelse av ordet ligg eller down.

Ff skall vi bara köra kört utan för mycket detaljer när vi kommer in på plan för att sedan köra några fartiga moment först och sedan köra detaljerna i det fria följet. Detta för att kunna paketera in energin lite mer. Blir det pip och hopp skall vi stanna upp och andas för att sedan starta igen.

Apportering här skall vi jobba med fast hållande av apport så den blir svår att sno åt sig. Många apporter framför på golvet och ta en och om han inte griper den jag håller fram ja då blir han utan både apport och belöning. Metallen skall bli lite roligare och jakpotbelöning alltid. Inte kasta några apporter i nuläget, träna gripanden för sig, hopp för sig och att komma in med apporten från innkallning och gripa på vägen. Vittringspinnarna skall gömmas och få hittas och gripas mycket försiktigt.

Hoppet ja där är det hopp ut och sitt som vi är på nu, samt att inte tjuva.

Läganden, ställanden och fjärr här skall vi jobba med externbelöning.

Vidare skall det på en första ring på ala moment oavsett vilken ring jag jobbar i det skall på att ta sig fram till startpunkten samlat och uppmärksamheten på mig.

Det kommer också bli mycket mer små träningar med fokus på lite olika moment bland annat platsläggande och huvud ner, samt fokus på plats utan synlig förare och på sitt i grupp momentet.

Tror jag fick med det i stora drag.

Ha det bra alla träningstokar där ute och håller samlade och träna målmedvetet

sara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s