Misalero´s

Träning träning och träning

Nu har det blivit mycket träning den sista tiden för lilla Kalle man. Framåt går det och vi försöker fokusera på att kunna koncentrera oss också, och det går frammåt. Mycket micro träningar har det blivit och flera bra träningar har vi fått till.

I Onsdags så tränade vi i klubbstugan på TJBK, en mycket bra träning där matte fick träna på att svänga och vinkla utan att sätta ihop benen eller gå konstigt, tränade hopp och apportering, samt platsliggning med bara 2 meter emellan hundarna (två 1,5 åringar och Kalle 10 månader i mitten) vist spratt det lite i dem emellanåt men det klarade det galant.

Hemma har vi tränat apportering, läggande i rörelse och skiften mellan ligg och stå samt en del fotträning, här går det framåt med rasande fart, ibland går det så fort att matte i huset inte hinner med 🙂

Idag har vi varit i ridhuset och tränat med Patricia och hennes två hoffar. Blev en mycket bra träning av moment utan större prestation. För det spritter i den lilla kroppen på Kalle man och när det är kallt spritter det ännu mera 🙂

Ingångar: Tränade lite inkallning och ingångar, ingångar är svårt när tempot blir högt, så vi tränade ingångarna för sig och farten för sig och avslutade med en ingång i full fart. Han har mycket bra fart i innkallningen och det blir svårt för honom i det läget att göra en snygg ingång han kommer lite långt bak, får träna mer på ingångarna för sig.

Tandvisning: här tränar vi tandvisning utan tandvisning, det är svårt att sitta stilla när någon kommer fram så det tränade vi på i flera olika ställningar idag, klarade det ganska bra, men fick ha många kommandon för att kunna fokusera och hålla ihop här.

Hopp: testade hoppet igen, han har haft lite svårt att hoppa ut ifrån mig, men idag hoppade han direkt på första kommandot 🙂

Externbelöning: Detta tycker Kalle man är svårt har haft lite svårt att fatta att en belöning kan finnas någon annan stans än på matte 🙂 så idag gjorde vi det igen och det gick så där…men efter lite snack med Patricia så kom vi fram till att jag skall springa med honom till belöningen några gånger nästa träningspass och se om det blir bättre.

Rutan: Gick galant idag igen trots nya gula band, han älskar detta moment, sprang fint ut och ställde sig och stod helt stilla och jag kunde gå några meter mot honom och han stod kvar innan vi kastade belöningen.

Apportering: Grippande av annans apportbock. Han grep fint flera gånger, satt kvar och höll den stilla utan att pipa. Perfekt med leverpastejs belöning, sedan avancerade vi lite och la till att han skall hålla den längre och att jag klappar han lite gick bra det med efter två försök. Älskar min lilla Kalle.

Som avslutning fick Kalle och Peppe träna lite sitt kvar, ligg kvar och möten med störning av varandra och de skötte sig kanon de små busiga 10 månaders unghundarna och som belöning fick de gå ut ur ridhuset och busa med varandra på ängen en stund, var perfekt.

Nu mumsar Kalle på sin Julklapp som han fick av fam. p Johansson och snart skall han få ett Jul bad och dyka ner i sitt härliga Tork täcke.

Träna lugnt och kör försiktigt i Jul trafiken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s