Misalero´s

Micro träning och ridhusträning

Igår blev det både micro träning, bus i den lilla snö som finns kvar och på kvällen blev det träning i ridhuset.

När man micro tränar kommer man på många små bra saker, som bland annat att jag kanske skulle ta och flytta till den enda stackars matta vi har när vi gör skiftena i fjärren, för han glider på golvet och då är det ju faktiskt riktigt svårt att stå still med de stackars baktassarna. Sedan är det nu dags att avancera i vart belöningen är placerad i steg förflyttningar och svängar/vändningar på stället. Metall apporten skall belönas med leverpastej har vi också kommit på de sista dagarna för då får jag ett snabbare och bättre gripande 🙂

Sedan efter trevliga analyser och mycket tittande på film skall vi också göra alla svängar och ingångar för sig och bara gå raksträckor med tempo växlingar för sig ett litet tag så vi får flyt. Behöver också träna på att jag inte skall göra en halt i varje sväng innan jag går vidare, ser att jag gärna stannar upp ett steg och väntar in honom innan jag fortsätter när det inte är en vänster eller höger halt jag skall göra utan skall göra en vänster eller höger sväng.

Vi hade en mycket trevlig träning igår i ridhuset och jag fick hjälp med att kolla det jag faktiskt inte kan se själv att han lyfter gärna en tass när jag lämnar honom från sittande, så då fick vi flera bra belöningar för ett faktiskt riktigt sitta stilla när jag lämnar honom.

Härligt med träning och roligt är det också. Lär mig nytt varje gång jag tränar och har i tanken en viktig sak som fastnade på kursen jag och Kalle gick för Mona Kjernholm: att det är inte farligt att testa, testa och se vad som funkar för dig och kör på det även om andra tycker det är konstigt ibland!

sedan har vi anmält oss till en tävling i Mars så nu kan vi även börja träna för ett av våra delmål 🙂

Sara & Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s