.

Dagens micro träningar

Mitt i alla bli problem, bankärenden och tvätt har vi i alla fall lyckats med att få in 5 micro träningar under dagen. Kalle gillar helt klart konceptet med micro träningar och jag också. så idag varje gång vår dotter blev hysterisk och förbannad och inte ville veta av sin mamma passade jag på att köra lite micro träningar och idag var hennes temperament hetlevrat och då fick jag chansen till många träningar. Hon var alldeles lagom lugn efter att vi kört en liten träning så det var kanon 🙂

1: Metall apporten med belöning i form av leverpastej. Funkade fint, han grep bra efter att vi först gjort några gripande när jag höll apporten i handen sedan plockade han upp den fint med ett avstånd på en meter från apporten. Gick ut lugnt och grep utan pipande.

2. Snabba gripande trä apport. Här hade vi korv som belöning och tränade snabba gripande med apporten liggandes på olika ställen runt honom. Gick även bra här. Hade velat ha lite snabbare gripande när apprten låg rakt bakom honom så där får vi träna vidare, tänker att vi får köra med lite mer lekvariant här för att få det lite snabbare.

3. Fot vändningar på stället med stående hund. Han klarade 5 upprepningar utan pip sedan kom ett pip, här jobbade vi med extern belöning i form av korv på lock, han tycker det är ganska svårt när belöningen inte finns på mig! men han stod stilla och följde fint både i höger och vänster svängar utan att göra några hopp och jobbade fint med sin bakdel. Men hade svårt ibland att hålla fokus och inte titta på den goda korven som låg på locket. Här skall vi helt klart träna vidare med extern belöningar och gärna ganska goda sådana.

4. skiften mellan ligg och stå. Gick mycket bättre när vi höll oss på mattan. Han blir dock lite ivrig, så skall även här pröva med extern belöning bakom honom.

5. läggande under gång. Här jobbar jag med honom framför mig och han skall lägga sig på kommando, det är svårt att få till snabba läggande även med extern belöning, så vi körde med kastande av belöning istället och jag tänkte på att inte stanna upp utan backade hela tiden när han la sig. Har haft svårt att inte stanna upp och sätta ihop fötterna innan han skall lägga sig så det har blivit som ett dk vilket inte är bra. Här får vi jobba vidare och testa oss fram med olika belöningar i form av korv, boll leverpastej m.m

Nu skall vi gå och köra micro träning nr 6 apporteringeller ställande vet inte riktigt vilken ännu och sedan blir det en promenad i mörkret, för idag har min dotter (tre snart fyra år) inte var på sitt bästa humör, och det vet alla hur kul det är att traska om kring på en promenad med en snart 4 åring som inte vill utan bara skriker, lägger sig på marken m.m eller sitter i vagnen och gråter och vill gå hem. Inget för mitt tålamod idag. Men på torsdag skall hon och jag åka till Klubben och träna i den lilla inomhus hallen för där kan hon leka med leksaker och det tycker hon är kul 🙂

Träna lungt och metodiskt där ute och ha kul på vägen. För har vi kul på vägen till målet blir hela resan så mycket roligare och känslan av att ha nått målet blir mer fulländad.

Kram på er
Sara och Kalle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s