.

Fritt följ… hela 5 dagar sedan vi blogade

Mycket har hänt sedan vi skrev sist..Tova har flyttat så nu är lille man ensam hund men han får klara det i ett år i alla fall, för sedan kommer förhoppningsvis en ny liten kille till vår familj bara allt klaffar och rätt hane till den vackra tiken hittas!! Är tomt här hemma utan vår tokiga råtta till hund men vi har fått mycket fina bilder och bra uppdatering så hon har det bra. Kommer att bli jätte bra och hon kommer få det hur fint som helst i Skärhamn med sin ya familj förhoppningsvis får hon stanna där, hon skall vara där på prov t.om sista Januari. Kalle kommer bli lite mer kontorshund emellanåt nu och träna kommer vi fortsätta att göra 🙂

Vad har vi gjort sedan sist vi har micro tränat, promenerat och filmat en del. Har nu äntligen lyckats sätta ihop en film på fritt följ. En film på när Kalle man tränar rutan kommer också att komma under kvällen förhoppningsvis. Mycket rolig träning i ridhuset har det varit.

Vår micro träning har bestått i att gripa metallapport och att träna på skiftena mellan ligg och stå. det går framåt men är svårt att hålla bakbenen på exakt samma plats utan att flytta dem. Angående vittringspinarna som vi också börjat träna så har han nu fattat att han skall nosa när han kommer fram till pinnarna inte bara attackera dem och hugga tag i en pinne, så nu tänker jag öka mitt avstånd från pinnarna innan jag lägger på en ytterligare svårighet han skall få lära sig att springa ut och slå på näsan trots att jag är en bit ifrån. Planen för nästa vecka är att få till minst två träningar med störningsträning i form av en person som går fram för oss och bara pratar vad skit som helst och att det är folk som stör på planen och kring oss.

Här kommer en film med Kalle i fritt följ från 9 månader till 10, 5 månader. Härligt att använda film som verktyg i sin träning för att se skillnader och framsteg!! är roligt att klippa och klistra och fixa bara jag lärt mig hur det funkar 🙂

Sara och Kalle

4 reaktioner till “Fritt följ… hela 5 dagar sedan vi blogade”

 1. Nu fungerade det bra, underbara Kalle och du går ju superfint 😉 Fortsätt filma bättre redskap finns inte om man inte har bra träningskompisar som har tid när man själv vill/kan träna
  Susanne

  Gilla

  1. Hej tack. ja filma är kanon, svårt ibland att få till det med folk som kan träna på samma tid och har samma tänk som en själv. Men kanske blir bättre till sen sommaren hösten när en av mina träningskompisar skaffar valp för då är planen att köra ihop 1-2 gånger i veckan.

   Ja Kalle man går fint, nu måste vi finslipa och fixa lite mer små grejer så är vi snart klara för ettan 🙂

   Då kan jag ha kvar denna bloggen då kanske får se om jag byter på den andra kan jag ladda upp filmen direkt istället för att lägga den på youtube men får väll se får utvärdera vad jag tycker i dagarna denna är lite lättare att administrera på andra sätt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s