.

Träningsplanering…

Då går hjärnan på högvarv igen och träningsplaneringen är i gång 🙂

Här kommer vår nya träningsplanering eller i alla fall en del av den fram t.om mitten av januari:
– videofilma all träning
– leka en massa bygga relation
– FF starter, vänster-, höger och stegförflyttningar (mål: klara ett komenderat ff enligt lkl1)
– Apportering metal- Gripanden och sitta stilla med apport (mål: gripa från sidan utan ljud, sitta stilla och apportera utan ljud)
– Läggane ställand sättande utföras snabbt framför mig (mål: läggande vid sidan, ställande vid sian, sättande sätta sig snabbt)
– innkalning högt tempo (mål: springa snabbt på komando hit)
– Platsliggning – 10 min som mål
– huvudner (ligga med huvudet ner 1 minut i ridhuset)
– Hopp över hinder lära sig en bra hoppteknik (Kunna kommandot hopp)
– Rutan finna rutan och stanna på kommando (säka rutan tycka en är stenkul)
– stanna i hög fart med boll eller godis som belöning (Stanna utan hjälp i hög fart)
– träna på mycket externbelöningar
– Vittringsapporten stegra till att kunna glesa pinnanrna (mål: markera rätt pinne)
-ligg-stå och stå-ligg (Korrekt och lugnt schifte inne hemma i hallen)

Planen då för alla dess moment:
-micro träningar dagligen (ff, ligg-stå, huvud ner, apportering, dirrigering (höger/vänster)
-ridhusträningar 3 g/vecka

Tänker att jag sedan skall lägga upp en moment plan för alla momenten också, har redan en stegringsplan men lite mer exakt vart jag vill ligga i de olika momenten i mitten av Januari så jag har något att utvärdera. På onsdag 12/12 kommer jag att göra en första inventering av momenten för att se vart vi ligger nu.

När vi inte vet vad vi skall träna på om vi får torka någon dag eller kväll när vi skall träna så får vi ta fram våra fina inplastade lappar med blandade moment på och ta en lapp och välja en lapp att träna på. Lapparna är super bra att ha och den kan man ha med sig i fickan också för de blir inte blöta och de är små. Dessa lappar inehåller alla moment från grunder till elit och jag älskar mina lappar vet jag inte en dag vad min plan är eller om jag helt tappat fokus på planen (är ju inte mer än människa) så drar jag helt enkelt en lapp ur min lilla lapp burk och så är det de jag skall träna på får ju självklart anpassa vissa moment efter den nivå vi är på men etta funkar fin fint det står allt från tre till 6 moment på min lappar och jag har varit noga med att blanda alla moment så det inte går att missa något.

Snart är ju Kalle 1 år så är ju snart dags att även lägga in lite mer fysisk aktivitet i det hela också så 1g i veckan skall vi allt börja promenera mera ”off road” så att säga, sedan efter rtg av höfter i mars/april så kommer vi börja med lite bära övningar, mer riktade balansövningar och kavaletti samt springa en del han behöver snart få lite mer muskler tycker jag, han är lite tanig.

Detta var träningsplanen i små lätta drag, skall försöka hålla det lätt just nu r/t att jag faktiskt inte får lägga en för hög struktur i denna planering då jag vill kuna ha en hållbar planering.

Sara

4 reaktioner till “Träningsplanering…”

 1. Härligt, med planering 🙂
  Jag kör också med små lappar. Jag har delat in dem på cirkelnivå, Ibland drar jag tre st lappar och sätter ihop dem i en kedja (så gott det går och utefter det Ella klarar) jättekul. Men det var ett bra tips att plasta in dem. Det blir nästa jobb 🙂
  Kör lagom hårt, Kalle är ung och du ska hålla och tycka det är kul, sköt om dig
  Susanne

  Gilla

 2. Jag köpte laminat på Clas ohlsson, sådant som man inte behöver maskin till bara att trycka ihopp dem inuti, kunde få plats med flera lappar i ett ark och sedan klippa i tu dem 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s