.

fredag

Kvälls träning och fredag
Idag har jag, Kalle och Tova varit och tränat. Mest nöjd är jag över att jag lyckades avsluta någorlunda i tid och paussa Kalle emellan åt.

Men va har vi gjort då, det kan man undra!! iag har vi tränat sitt kvar, rutan och hopp över hinder.
Den vanliga träningen har också funnits med, varje gång vi kommer till ridhuset och innan vi går in har vi en liten kontakt rutin för att få Kalle alldeles koncentrerad på mig och inte bara fara in i ridhuset och snabbt köra nosen i backen, han är ju inte där för att nosa, så här har vi lagt mycket träning bara på att gå in i ridhuset, och det har gett resultat n är han inte alldeles bus tokig längre utan faktiskt koncentrerad och då blir allt mycket lättare.

Hoppet: gick först si så där, vissa metoder passar inte mig. Men vi kom fram till att targeten var bra i alla fall i dag att använda vid detta moment.

Rutan: här började vi och han sprang fint ut till target plattan idag och fan rutan rakt sprang han 95% av gångerna så jag är nöjd. Idag fanns tre ingångar till rutan så då blev det att variera mellan dessa tre.

Sitt kvar: sist vi tränade i ridhuset så tjuvade Kalle och reste sig, idag satt han mycket fint på sin lilla rumpa försökte resa sig en gång.

snart är rutan ett faktum och klar för lkl2. så nu är det dags att börja öka på svårigheten i detta moment. Detta innebär att targeten skall ligga kvar i mitten av rutan. Jag och Kalle ställer upp som vanligt framför rutan ökar upp avståndet som vi nu även gjort alltså vi varierar avståndet fram till rutan mellan 25/30 meter-4 meters avstånd. Detta skall nu börja göras fast Kalle skall placeras stående eller sittande med riktning mot rutan, jag går iväg ca 1 meter åt sidan, detta avstånd ökas successivt tills jag kan ha en mycket stor variation på vart jag står, bakom bredvid, snett bredvid, framför, på andra sidan rutan m.m Konen ställer jag inte ut ännu, utan det viktiga här är att han kan springa till rutan rakt och jag inte står kloss an.

Ha en bra helg, i morgon skall jag och Kalle på Tävlingslydnaskurs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s