.

Träningsplan

Ok, nu skall jag då göra ett försök att skriva en träningsplan över min gå rakt träning.

1: Bestäm hur fotarbetet skall se ut, vänster, höger och helt om svängar, steg åt höger, steg åt vänster, bestäm start fot (Vänster)
2: Träna vändnings mönster varje dag ca 5-10 minuter i 4 veckor. Träna även att balansera bok på huvudet och tänk på hållningen.
3: 3 g/vecka träna på Parkeringsrutor, gå på linjen gör vändningar på linje i 4 veckor. Obs! kom ihåg huvud upp och blick framåt.
4: 1g/vecka träna torrgång på rutor.
5: Träna att gå mellan koner.
6: Kunna gå normal gång med blicken framåt och bok på huvudet.
7: Tempo?? normalt gång tempo och halvhalter

– Filma all träning.

Målet med träningen perfekt rak gång och 90 graders vinklar med hund vid sidan.
delmål: efter 4 veckor gå rakt och korrekt på linje
efter 6-8 veckor kunna gå rakt utan hjälper.
efter 8 veckor gå rakt mellan koner med hund vid sidan.
efter 10 veckor korrekta svängar med hund vid sidan.

Ja ha då har jag stakat upp min träning på ett ungefär. Kom gärna med åsikter, något jag glömt, kanske behöver lägga till vissa saker.

Ser också ut som att jag har klart för mig vad jag skall göra på mina raster fram över på jobbet. Mina kolleger kommer verkligen tro att de har rätt i när de säger att jag är lite tokig. För nu kommer de ju få vatten på sin kvarn, men vad gör det det bjuder jag på om jag har ett perfekt gående och fotarbete tills februari för då kanske jag inte får några poängavdrag för vida svängar eller krokig gång i alla fall när vi om allt gå enligt plan skall starta vår först lydnadstävling i mars.

Nu blir det fredags mys men först lite träning i torrgång 🙂

Hej hopp
ha en bra helg alla
Sara

2 reaktioner till “Träningsplan”

 1. Åhh Sara, idag hände något fantastiskt 😉
  På Niinakursen i mentalträning och tävlingspsykologi, kom just ”ögonkontroll” upp och vi pratade om var man skulle titta i fotgåendet. Niina sa att hon tittade på en punkt några meter framför sig, vilket gjorde att jag gick igång eftersom det är det jag gör och trivs med men alla talar om för mig att jag ska ta ”fasta” på något långt bort, ett träd eller lyktstolpe eller något annat.
  Jag beklagade mig för Niina och sa att jag gör så men inte kan gå rakt. Niina den visa kvinnan sa men flytta blickpunkten någon meter ytterliggare framåt och se nu hände det saker. Peppar, peppar.
  jag kunde gå rakt både 10 m och 30 m, ofattbart för att vara jag 🙂 inte ett enda vingel. Så enkelt hoppas det håller framöver i allafall.

  Susanne

  Gilla

  1. Underbart!! det skall jag tänka på och lägga till i min träningsplan 🙂 härligt tänk att kunna gå rakt både 10 och 30 meter blir alldeles avundsjuk. Men skall ut och testa detta i morgon!

   Sara

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s