.

19 november

Idag har vi vart och tränat en timme igen i ridhuset jag och Kalle, har helt klart hittat bästa tiden för mig och Kalle att träna lydnad på det är ca 19:00 🙂 alltid skönt när man finner en tid som gör att allt känns bra. Både familje livet och hund träningen går ihop på ett fint sätt runt den tiden. Sen att jag får sällskap av bästa Emma och Stina även den tiden på kvällarna gör mig inget. Detta har dock gjort mig mycket piggare på kvällarna och tröttare på mornarna, viket kan ha sina fördelar men också sina nackdelar för förra veckan kunde jag inte sova!! Kalle däremot sover gott efter en timmes träning i ridhuset och en promenad på det. Idag trotsade jag också min mörkräddsla lite och valde att promenera med Tova förbi kyrkogården som ligger en bit från ridhuset. Jag tycker det är läskigt på kvällen med kyrkogårdar det är liksom så dött och ödsligt.

Nu till det roliga dagens träning:

På morgonen hade vi ett litet träningspass inne vi tränade då på huvud ner. Mitt kommando för huvud ner i backen kommer vara plats. Har kört detta lite förut så att få han att lägga ner huvudet var inte så svårt. men det var nu dags att öka kriterierna och det gick relativt bra hade väll ca 70% rätt utförande. vi började med några repetitioner där jag pekar och säger plats och han lägger ner huvudet och får sin belöning direkt 100% rätt här alla av gångerna. Sedan ökade vi kriteriet att han skulle ligga kvar med hakan i baken då belöningen rörde sig omkring, efter det la jag även på att trycka ner hakan i 30 sek och sedan även att ligga ner med hakan när jag tog bort handen efter att han tryckt ner hakan i backen. Handen som jag använder för att visa med är det jag lyfter upp. Det sista blev väll rät ca 70-75% av gångerna så jag är nöjd, nu återstår bara att se om jag kan vara duktig med denna träning varje dag denna vecka på kväll eller morgon så kanske jag kan flytta med lite kriterie ökningar ut på min övriga träning, för där funkar just nu bara när jag pekar och sitter ner bredvid honom.
Kriterieplan för veckan:
1. huvudner med dk
2. huvud ner dk och trycker ner 30 sek
3. huvud ner dk och ligger kvar trycker när jag tar upp handen.
4. lägger ner när jag står och pekar utan att ha handen nere
5. lägger ner trycker i 1 minut

Vi tränade också plats utan för fönstret, det fixade han i 5 minuter än dock något spänd för grannen kom med släpkärra och började bära ut sina möbler och de har en liten ilsken hund som springer om kring så han blev lite lätt störd. Han fixade det med endast tre fönster knackningar för att få han att koncentrera sig på det han skulle. var ute och belönade han ca 1g/minut också skall tilläggas, men han är ju bara 9 månader så jag får vara nöjd.

I ridhuset, han vi med ett pass fot gående och lite läggande under gång samt lite stanna i hög fart träning och sedan körde vi apportering också och lite ställande under gång samt fjärrdirigering. Kvällens ridhs pass blev till att bestå av två moment för mycket. hade bara planerat för att göra fyra moment under träningen, men ville börja med skiftena i fjärren och sedan behövde vi köra lite snabba övningar där han fick springa lite för det fanns en del energi i lille ponken och den behövde ut ur hans system.

Märks att han börjar bli könsmogen, kan ibland köra ner näsan för att nosa så ibland behöver jag påminna honom att hallå vi tränar här skärp dig annars får du inte vara med mer och leka med mig. Detta gör jag genom att peta till han lite löst på sidan och då vaknar han snabbt till liv. Funkar det inte får jag lägga honom ner med ett lägg dig komando och sedan leker jag själv lite eller i värsta fall Leker med Tova och han får titta på och faktiskt inte vara med och leka med sin roliga lekledare. Efter det brukar han ha fokus på mig och vad jag tar mig för.

Ne nu skall jag sova, i morgon skall jag ge mig på att testa och redigera lite film 🙂 skall bli skoj och sedan blir det kameran fullt ut på varje träningspass resten av veckan.

Planerar en sväng till ridhuset i morgon igen:) kanske då också kan få inbokat mig en privatlektion eller så av vår duktiga SM förare, jag och 2 tjejer till Emma och Stina skall börja träna för henne ihop. Skall bli himla kul detta och helgen 1-2 december skall vi gå på TL-kurs för Martina Svensson som tävlar på SM nivå med sin Tolare och Klubbens egna domare Bosse Iskasson. Skall bli himla roligt med denna helg kurs som sedan också är två lördagar i januari/februari

En reaktion till “19 november”

  1. Fy vad tråkigt det ser t när jag ser det så här måste försöka få in lite bilder, men det är ju vår träningsdag bok så vad spelar det för roll. det lär bara vara tävlingslydnads nördar som jag som läser här ändå.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s