.

senaste träningen i ridhuset

I helgen är det lydnadstävling i ridhuset, så det var några av mina träningskompisar som ville ha hjälp med diverse träning men framför allt platsliggningen. Så i torsdags kväll bar det av till ridhuset igen för lite träning. Kalle fick både lättare och lite svårare träning.

Platsliggning nr 1: han låg plats i två minuter då de andra ville köra plats direkt när vi kom så det blev plats direkt då vi inte var så många fick Kalle vara med trots att han egentligen borde tränat lite innan. han låg kvar men jag valde att bara lämna honom 2meter. tycker att han låg lite spänt dock. här måste vi träna på en mer avslappnad attityd, för annars kmmer lätt gnället. huvud ner tränar vi separat och får väll helt enkelt börja lägga 3-5 minuter på det varje kväll så skall det nog snart sita även det.

PLatsliggning nr 2: efter 45 minuters träning satt platsliggningen som en smäck och han låg lungt och fint och jag stog på fullt lkl1 avstånd.

FOtgående: hadde inte kameran denna torsdag tyvärr så fick ingen film men nu skall den med i helgen på mitt söndagspass.  men det känndes bra han hängde med fint, men vi behöver en piplelsak att belöna med också tror jag för det var intresanta grejer när vi lånade den. Annars får vi bäst kännsla och minst ljud när jag belönar honom med kamp eller boll  vi får också den bästa intensiteten i gången. men vid träning av svängar och halter behöver vi godisbeöningar så han kan hålla ihop och inte studsa till så för att få in leksaksbelöningen där bör vi träna lite mer kombinerat godis och leksak.

Ordförståelse: klarade av att skilja på belöningsordet slut och ja på ett bra sätt, klarade detta idag t.om i rörelse även om det var lite svårt. på lördag får det helt klart bli lite utökat i denna träning med förutlagda externa belöningar som han inte sett men som ligger bakom honom.  tanken med denna räning är at vid komandobslut skall han alltidbtänka bakåt och få sin belöning bakom sig och vid belöningsordet ja skall han alltid få belöningen hos mig.

Apportering: håller fint i rörelse, piper tyvärr lite i frustration, förväntning kanske. Efter att vi tränat på att han inte får aporten innan jag känner att han har rätt tryck och håler tillräckligt fast håller han den jätte fint och kan idag t.om sitta och hålla den utan pip.

Sedan fick vinträna på att hålla koncentrationen när andra heltnplötsligt belönade sina hundar med pipleksaker, efter attvparvförsök så satcdevklockrent när någon började belöna med sin pipis så vände Kalle upp mot mig och frågade skall vi leka nu? Yes svarade jag och så drog jag igång en rejäl kamplek med honom.

Nu skall vi ut och promenera för sedan skall vi till ridhuse och skriva på tävlingen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s