.

Hej vad det går…

…framåt när träningen är rolig. Vi har varit i ridhuset och tränat en timme idag igen jag och Kalle man.

Tova fick inte följa med för hon blir helt paralyserad i ridhuset och kan inte tänka alls. Vad jag skall göra med henne det är mitt stora frågetecken i livet. Funderar och funderar på vilken lärdom jag skall få utav henne, då menar jag vilken stor sak i mitt liv hon skall lära mig…kanske är det att ge upp eller rättare sagt inte ge upp inse begränsningarna och när det faktiskt är dags att sluta vara en envis jävel och bara inse att alla får det bättre om jag slutar vara envis….men jag tycker inte om att inse vissa saker och att ha känslan i kroppen av att jag ger upp gillar jag inte…för jag vill alltid vinna och visa alla de som redan tidigt sa det där kommer aldrig att gå att de personerna faktiskt har fel. Finns några kloka personer runt mig i alla fall som bekräftar att det jag tänker tänker de med och kommer med fina infallsvinklar som säger att jag inte ger upp och att det inte är ett misslyckande….nog om detta hör ju egentligen inte till träningsdagboken, men behövde ha ur mig det innan jag kunde skriva vidare här idag.

Till vår underbara timme i ridhuset. det är faktiskt underbart att nästan ha fri tillgång till ett ridhus att träna i vi med hund betalar 1000kr för 6 månader i vårat ridhus och vi får vara där hur mycket vi vill och i princip nr vi vill, vi betalar ca hälften av vad häst tjejerna betalar. Enda krukset är om det kommer en häst får man vänta lite. Men oftast tränar e ca 30-45 min och ja då kan man gå ut på ängarna och gör lite upplet eller så om man vill eller ta en promenad och de som rider gör det oftast mellan 3-18 om de rider så finns massa tid för oss tävlingsgalna förare.

Idag har vi tränat på att sitta stilla, gå runt övningar med andra unghundar, samt på att vara uppmärksam när andra grejar och rör sig. Kalle är faktiskt mycket duktig på att vara stilla och uppmärksam, men han har lite svårt att inte vara tyst utan börjar ibland gny lite. Men nu gnyr han istället för att skrika så jag är nöjd med denna unghundsträning idag.

Till lite mer tävlingsinriktat tränande:

Platsliggning: platsliggning med två andra stabila hundar, i fyra minuter och 15 sekunder. låg stilla hela tiden men med något hög giraf liknande halls. kom ett litet gny efter ca 2 minuter och efter att första tillbaka gången med belöning var gjord av mig.

Dirrigering: Var något tveksam på höger, vänster lät vi bli helt. Efter första försöket som inte blev så bra utan kalle sprang till vänster istället, men där var en tom skål hehhe, så gick det bättre han tog höger på två raka.

Apportering: Grep på första när jag höll fram apporten utan att nosa trots att det inte var hans apport. Sedan kom det lite pipljud och lite frustration under gripandena och fasthållande  han har dock ett bra grepp nu och håller emmot försöker ra till sig apporten med ett mycket bra tryck utan att kampa eller gå upp i spinn.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s