.

Ridhus träning

Idag har jag och Kalle vart i ridhuset och tränat en timme. Idag blev det fotgående, rutan, apportering och lite dirrigering. Fotgåendet gick mycket bättre idag. Jag testade också att se hur hans intensitet blev beroende på vilken belöning han fick. Jag hade videokameran med så filmat blev det också nu när jag har tittat på filmerna så inser jag helt klart att han får en högre intensitet och ett snyggare gående med en lekbelöning om den avvägs och belönas med i lagom mängd. Det är roligt att testa olika saker tycker jag och när man har ett så bra verktyg som en videokamera behöver man inte bara förlita sig på känslan heller 🙂 Det tycker jag är kanon. Kommer helt klart fortsätta köra med videoinspelning framför allt i det fria följet. Kommer lägga upp små filmsnuttar här sedan, men har inte fått till det där med redigeringen ännu, pga vissa tekniska problem.

Rutan gick som en dans, där är vi bara i början av träningen förstås. Sprang rakt ut och stampade på sin target och tvär nitade där. När vi försökte utan target blev det lite mer förvirrat än vad jag tänkt mig så då blev det boll belöning i rutan också…

Apporteringen går även den framåt, nu kan han nästan sitta stilla framför mig och hålla apporten, så snart dags att lägga på kommando här i detta moment, han griper fint, men blir lite osäker ibland på andras apporter så skall även träna mycket på att låna andras.

Dirrigering är skoj. Höger tränade vi på idag och swich vad det går. Full fart till godis burken 🙂

Övriga framsteg. vi klarar nu mer 2-3 upprepningar innan en belöning behöver trilla ner, uppmärksamheten är oftast riktad mot mig, ibland tappar han bort sig, men han lyssnar på kommando och är med ändå. Platsliggning gör vi ju också i ca 5 minuter, då med en blandning av synlig och osynlig lilla mig!!

Han är helt enkelt super härlig lille Kalle ponken att träna med, han är också världens bästa familje medlem men behöver slipas lite till innan han är en diamant 🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s