.

ca 65 delar

ca 65 delar består det fira följet av hmmm man kan ju då undra hur skall alla dessa delar  bli ett fritt följ och hur skall hund stackarn kunna vara tyst under alla dessa delar och sedan med full koncentration också. Ja att räna tävlingslydnad är helt klart en rolig sport och man kan bry sitt huvud och fundera ut lösningar och sedan testa splitta moment osv… men för guds skull 65 delar….man vill ju se resultat också eller?? uppgiftsmål kanske är bra i detta moment för att faktiskt se att man får resultat?? hur skall man då utvärdera dessa mål, hunden går ju på vänster sida och för jössesnamn du som förare får absolut inte titta ner på hunden utan du skall titta rakt fram och gå normalt. hur skall vi då se något…lita fullt ut på att din träningskompis har samma bild av ett perfekt fritt följ i huvudet som du, en perfekt vänstersväng med tillräkligt engagemangutan att för den delen bli överarbetat… vågar man lita på det tro eller skall filmkameran fram som hjälp också kanske… video dagbok av fritt följ kanske skulle vara något. Får lura på den karamllen ett tag till tror jag 🙂

Många delar är det i ett fritt följ, inte undra på att vi ibland blir lite knasiga i huvudet. Men planen för nästa pass är i alla fall att vi/jag skall:

– Belöna snabbare

– ge lite mer hjälper men jobba lite längre för att få belöningen

– vara meri rörelse

– pausa om han piper för mycket

Tror faktiskt att videokameran skall få följa med också skall nog ta och testa detta med video dagbok över det fria följet.

Tänk vd roligt det är med hundträning och vad man får gnugga sina små energi knölar varje dag och göra roliga planeringar och planer för hur träningen skall gå vidare. Älskar helt klart denna hundspoten och speciellt tävlingslydnaden. Att jag sedan också fått en fin liten perro kille i mina händer är som att bresolvarmt smör på en macka när man tränar hund. Tack Susanne Aberlours Kennel för denna lilla underbara träningsmaskin som du gett mig.

Jobba lite kanske hur vore det.

 

En reaktion till “ca 65 delar”

  1. Haha, ja det är säkert 65 delar i ett fotgående, du verkar vara lika nördig som jag. Jag delar också ner allt i delmoment och jag använder kamera med ett ”gorillagrip” stativ så jag inte behöver förlita mig på att ha träningskompisar hela tiden. Sedan klipper jag och kommenterar mina filmer som analys 🙂 tidskrävande ja, lite men hur ska jag annars se. När jag körde lk1 filmade jag massor. Sedan klippte jag ut alla vänster om halter och la ihop dem, sedan alla höger om halter osv. På så sett blev det mycket tydligt vad som blev bättre, om jag gjorde något tokigt varje gång eller om det var en engångshändelse osv. Men sedan är det superbra med kompisar men själv fokuserar jag då inte på inlärning, om jag inte behöver hjälp där. Utan mer på störningsträning och problemlösning.
    Lycka till
    Susanne

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s