Misalero´s

Träningsdagbok/blogg

Tanken är att jag skall pröva att ha Kalles träningsdagbok/blogg här så risken att den bara kommer handla om hund är ju ganska så stor då kan man ju säga. Får väll se hur det skall gå med detta!

Så nu skall jag då börja med denna blogg. Idag har jag och Kalle varit på vår näst sista kursomgång för Mona Kjern Holm i Göteborg. En mycket givande kurs som gett mig lite mer tips och trix att använda mig av i träningen och formandet av min nya lilla lydnads stjärna Aberlours Ebony & Ivory (Kalle).

Kalle 8,5 månader

Idag har vi tränat inkallning med ställande på kursen eller rättare sagt grunderna till momentet.

– Springa snabbt till mig

– ordförståelse varsågod och ja

– stanna och hur skall det se ut (dusch. dusch.dusch, tvärnit och glida eller kanske bapm, bapam)

– användandet av två bollar

– target

– externbelöning

– sitt kvar, ligg kvar, stå kvar

ja en massa delar är det att hålla reda på och vilken del skall tränas först/sist eller kanske rent av parallellt innan momenten skall bli ett. Inte konstigt att det snabbt går att få ihop en timmes lydnads träning med stor variation när man delar upp alla momenten i små delar.

Platsliggning och fritt följ tränade vi också på idag. Platsliggning är Kalle duktig på. Fritt följ är svårare och det får vi finslipa mycket på speciellt för att få en tyst Kalle som gå vid sidan där det är tänkt. Blir fasligt mycket ljud i den lille killen ibland. Idag gick det skapligt, men kom endel frustrationsskall och lite pip.

Nu skall vi gå och lägga oss och sova jag Kalle manen och Tovisen. Så vi svslutar med en liten bild på Kalle och Tova i det vackra vårvädret på Sundsby säteri (Mjörn/tjörn)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s